Junnulentopallouutisia

Viime viikonvaihteessa teimme Jussin lentisjoukkueen kanssa pitkän pelireissun Savonlinnaan. Matkaan lähdimme perjanpaina kiireen vilkkaa heti työpäivän päätteeksi. Kyseessä oli C-poikien SM-sarjaturnaus, jossa olivat mukana myös Someron Voiman kaksi joukkuetta.

Kiitos aktiivisten vanhempien, meitä nousi bussiin 38 hengen porukka pelaajia, valmentajia ja pelaajien vanhempia. Bussimatka sujui leppoisissa, joskin hikisissä tunnelmissa. Jostain syystä bussin lämmityspatterit paahtoivat, niin että kärventyminen oli lähellä.

Yön vietimme Savonlinnan seurahuoneella ja aamutuimaan siirruimme turnauspaikalle. Sali oli komea, eikä sielläkään tarvinnut palella. Pelit menivät miten menivät. Voittoja tuli, mutta myös tappioita.

Kirjoitin jutun poikien SM-sarjasta ja Savonlinnan turnauksesta. Somero-lehti julkaisi sen eilen ja tekin voitte lukea sen tästä.

Someron Voimalla kaksi lentopallojoukkuetta C-poikien SM-sarjassa

Someron Voima on kuluvalla kaudella mukana C-poikien SM-sarjassa kahdella joukkueella. Vanhempaa ikäluokkaa edustava ykkösjoukkue ja nuoremmista C-pojista muodostettu kakkosjoukkue nousivat valtakunnan ylimmälle sarjatasolle joulukuun puolivälissä Loimaalla pidetystä ikäluokan aluemestaruusturnauksessa.  Kumpikin joukkue pelaa samassa lohkossa, jossa somerolaisjoukkueiden lisäksi ovat mukana Pielaveden Sampo, Lempäälän Jyry, Savonlinnan East Volley Juniorit, Mutalan Riento ja Korian Ponsi.

Lauantaina 7.2. joukkueet tekivät pitkän turnausmatkan Savonlinnaan.  Voiman ykkösjoukkueella oli turnauksessa neljä peliä. Menestyksekkään turnausmatkan saldo oli kolme voittoa ja yksi tappio. Varsinkin Lempäälää vastan pelatussa ottelussa Voiman pojat osoittivat kylmäpäistä peliasennetta nousemalla ratkaisevassa kolmannessa erässä 3-7 tappiolukemista 15-9 erävoittoon ja 2-1 otteluvoittoon. Ykkösjoukkue otti pisteet kotiin selvin 2-0 luvuin Mutalan Rientoa ja Voiman kakkosjoukkuetta vastaan pelaamistaan otteluista. Ainoan tappionsa joukkue koki Pielaveden Sampoa vastaan. Kaikki pelinsä 2-0 voittaneet Pielaveden pojat erottuivat selvästi lohkon kovimpana joukkueena.

Ykkösjoukkueen valmentaja Antti Latva oli tyytyväinen suojattiensa esitykseen. – Pelillisesti joukkue on selvästi kehittynyt ensimmäisestä Lempäälässä pelatusta SM-sarjaturnauksesta. Seuraava tavoitteemme on välieräpaikan varmistaminen.  Vaikka tavoitteen saavuttaminen lauantain turnauksen perusteella näyttääkin mahdolliselta, on sen eteen kuitenkin tehtävä rutkasti töitä, totesi Latva.

Kakkosjoukkue kohtasi Savonlinnassa oman seuran ykkösjoukkueen lisäksi Savonlinnan ja Lempäälän joukkueet. East Volleyta vastaan pelatussa ottelussa toisen erän voitto oli hyvin lähellä. Jatkopisteille venynyt erä  lipsahti kuitenkin kotijoukkueelle eräpistein 26-24. Lempääläläisiä vastaan pojat pelasivat hyvän ensimmäisen erän, mutta joutuivat toteamaan vastustajan tällä kertaa paremmakseen.

Kakkosjoukkueen valmentaja Jorma ”Jomi” Lehtonen kertoi nuoren joukkueen sairastelleen paljon viime viikkoina. – Moneen viikkoon ei ole pystytty vetämään yhtään harjoitusta niin, että kaikki olisivat olleet paikalla. Tappioista huolimatta poikien peli oli aika-ajoin ihan hyvää, joskin ailahtelevaa. Tänään tiukkoja pelejä ei pystytty ratkaisemaan omaksi eduksi, mutta voitot olivat niin lähellä, että loppukauden otteluista on lupa odottaa voittojakin, kommentoi Lehtonen pelin jälkeen.  – Kaikki pojat ovat nuorempaa ikäluokkaa, joten meneillään olevaa kautta voidaan pitää pitkälti harjoituksena ensi vuoden sarjaa ajatellen. Valmentaja haluaa myös kiittää kakkosjoukkueen vanhempia tuesta ja kannustuksesta.  Savonlinnan matkallakin kaikkien kahdeksan pojat äidit ja isät olivat kannustamassa omiaan.

C-poikien SM-sarjassa on mukana kaikkiaan 28 joukkuetta, jotka pelaavat neljässä seitsemän joukkueen lohkossa kaksinkertaisen runkosarjan. Lohkojen neljä parasta joukkuetta jatkavat välieriin. Seuraavan kerran Voiman pojat pelaavat SM-sarjaa Somerolla 8.3.

1-joukkueessa pelaavat  Kari Hieta, Tapio Hieta, Mikael Jääskeläinen, Lauri Kujala, Olli Latva, Artturi Lauranto, Leevi Länkä, Ville Saarenmaa ja Samuli Siikjärvi. Joukkuetta valmentavat Antti Latva ja Tuomas Länkä.

2-joukkueessa pelaavat Eemeli Kanasuo, Roope Kasvi, Juho-Pekka Lehtonen, Miikka Lehtonen, Rene Lehtonen, Jussi Ryhtä, Oskari Salminen ja Marko Tuomela. Joukkuetta valmentavat Jorma ”Jomi” Lehtonen ja Jorma ”Jore” Lehtonen.

Savonlinnan turnauksen tulokset ja taulukko

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s