Mehevä mustikkapiirakka

Mehevä mustikkapiirakka

Olen kehittänyt tämän runsaskuituisen ja tavanomaista vähemmän rasvaa ja sokeria sisältävän  mustikkapiirakan ohjeen painonhallitsijan ja sydänterveydestään huolehtivan herkkupalaksi. Uskon, että tämä piirakka on myös vähäkalorisempi kuin tavallinen murotaikinapohjaan tehty marjapiirakka.

Taikina:
1,5 dl juoksevaa rasvaa (esim. Keijua tai Oivariinia)
1,5 dl ruokakermaa (5%)
2 dl sokeria
5 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
4 dl kaurahiutaleita (esim. runsaskuituinen Elovena plus)
1 reilu tl leivinjauhetta

Päälle:
5-6 dl mustikoita
vähän sokeria

Kaikki määrät ovat noin-määriä, joita voi muutella makunsa mukaan ja mustikat voi korvata myös muilla marjoilla tai hedelmillä.

Älä turhaan kaiva sähkövatkainta tai monitoimikonetta esille, niitä et tarvitse. Pelkkä puukapusta riittää.

Valmistusohje:
1. Sekoita sokeri rasvaan.
2. Lisää sokeri-rasvaseokseen kanamunat yksitellen kevyesti vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sokeri-rasva-kananmunaseokseen yhdessä ruokakerman kanssa.
4. Levitä valmis taikina kahteen voideltuun halkaisijaltaan n. 25 cm piirakkavuokaan.
5. Lisää taikinan päälle mustikat ja vähän sokeria.

Paista uunissa 200 asteessa n. 25 min.

Tarjoa lämpimänä vanilijakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s