Olen kehittänyt tämän runsaskuituisen ja tavanomaista vähemmän rasvaa ja sokeria sisältävän mustikkapiirakan ohjeen painonhallitsijan ja sydänterveydestään huolehtivan herkkupalaksi. Uskon, että tämä piirakka on myös vähäkalorisempi kuin tavallinen murotaikinapohjaan tehty marjapiirakka.
Taikina:
1,5 dl juoksevaa rasvaa (esim. Keijua tai Oivariinia)
1,5 dl ruokakermaa (5%)
2 dl sokeria
5 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
4 dl kaurahiutaleita (esim. runsaskuituinen Elovena plus)
1 reilu tl leivinjauhetta
Päälle:
5-6 dl mustikoita
vähän sokeria
Kaikki määrät ovat noin-määriä, joita voi muutella makunsa mukaan ja mustikat voi korvata myös muilla marjoilla tai hedelmillä.
Älä turhaan kaiva sähkövatkainta tai monitoimikonetta esille, niitä et tarvitse. Pelkkä puukapusta riittää.
Valmistusohje:
1. Sekoita sokeri rasvaan.
2. Lisää sokeri-rasvaseokseen kanamunat yksitellen kevyesti vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sokeri-rasva-kananmunaseokseen yhdessä ruokakerman kanssa.
4. Levitä valmis taikina kahteen voideltuun halkaisijaltaan n. 25 cm piirakkavuokaan.
5. Lisää taikinan päälle mustikat ja vähän sokeria.
Paista uunissa 200 asteessa n. 25 min.
Tarjoa lämpimänä vanilijakastikkeen tai -jäätelön kanssa.