Uusi pistelaskutapa lentopalloliigaan

Pikapuoliin alkavalla kaudella Suomen lentopalloliigassa siirrytään uudistettuun pistelaskutapaan. Aiemmista vuosista poiketen pisteitä voi ottelusta saada nollasta kolmeen. 3-0 tai 3-1 voitosta voittajajoukkue saa kolme pistettä, kun taas 3-2 erälukemiin päättyneen ottelun pisteet jaetaan joukkueiden kesken siten, että voittaja saa kaksi pistettä ja häviäjä yhden pisteen. Aiemminhan voitosta sai aina kaksi pistettä riippumatta erävoittojen määrästä.

Lentopallon sääntöjä on vuosien varrella muutettu melko tiuhaan tahtiin. Välillä vähemmän aktiivisesti lajia seuraavien on varmasti hankalaa pysyä kartalla muutosten viidakossa. Mielestäni muutokset pelikentillä ovat useinmiten positiivisia, vaikka osa niistä jääkin yhden tai muutaman kauden kokeiluiksi.  Hyvä esimerkki tällaisesta kokeilusta on takavuosien jaksopelijärjestelmä, joka todettiin melko nopeasti huonoksi.

Muutoksia tapahtuu myös juniorisarjojen säännöissaä. Näiden sääntömuutosten tavoitteena on tietysti pyrkiä aikaansaamaan sellaisia pelejä, joissa lapset ja nuoret mahdollisimman hyvin kehittyvät pelaajina. Usein  muutokset kuitenkin tuntuvat puhuttavan valmentajia, pelaajia ja vanhempia. Kaikki eivät ole aina samoilla linjoilla kuin sääntöjä nikkaroivat lentopalloliiton ja alueiden asiantuntijat. Esimerkiksi tänä syksynä on kritisoitu C-juniorien aluemestaruussarjassa pakollista ala-aloitusta. Mene ja tiedä. Ilmeisesti tarkoituksena on estää kovien hyppysyöttöjen liian suuri rooli. Säännöt ovat kuitenkin samat aina molemmin puolin verkkoa, eikä niistä kovin suurta meteliä kannata pitää.

Lähdetään taas avoimin mielin alkavaan lentopallokauteen ja nautitaan peleistä kentillä ja niiden laidoilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s