Ilmaista mainosta

Pääsin sitten tänään valtuustoehdokaskolleegani Inkeri Majurin kanssa Somero-lehteen. Ilmaista mainosta siis 🙂

Vaikka olen aloittelija politiikan kentillä, en ole kokematon median kanssa toimimisen suhteen. Olen työni tiimoilta antanut lehdille useita jutunaiheita ja haastattelujakin vuosien varrella ja kuvani on useaan kertaan löytänyt tiensä paikallislehden sivuille. Olen myös opiskellut yritysviestintää ja siihen  ja työhöni liittyen kirjoittanut myös lehdistötiedotteita.

Tällainen yllättävä haastattelu, jonka perusteella juttu lehteen tehtiin, on melko haastava tilanne. Pitäisi pystyä vastaamaan moniin kysymyksiin eri aloilta. Pitää samalla miettiä mitä mieltä on, mitä asiasta oikeasti tietää ja mitä sopii lehden palstoilla julkisesti sanoa.

Onneksi toimittajat nykyisin suhtautuvat myönteisesti siihen, että pyydän jutun luettavakseni ennen kuin se julkaistaan lehdessä. Näin pystyn vielä tarkistamaan onko sanomani ymmärretty oikein. Mikään ei ole inhottavampaa kuin lukea lehdestä omaan suuhun laitettuja sanoja, joita en ole sanonut tai ainakaan tarkoittanut. Harvoin tällaisia tilanteita ammattitaitoisten toimittajien kanssa vastaan tulee. Useinmiten vastausviestissä voin vain todetan jutun olevan ok. Kaikkiin pikkujuttuihin ei edes kannata puuttua ja toimittajallahan on oikeus kirjoittaa jutusta omanlaisensa. Sitä kunnioitan. Faktavirheet kyllä korjaan aina. Mielestäni siten palvelen myös toimittajaa ja jutun julkaisevaa lehteä.

Julkisuuden suhteen voidaan käyttää tulesta perinteiseti käytettyä sananpartta ”hyvä renki, mutta huono isäntä”. Näinhän asia juuri on. Julkisuus on hyvä apulainen monessakin mielessä myös ehdokkaille. Jos sinut tunnetaan hyvin ennen ehdolle asettumistasi, on sinun helpompi saada ajatuksesi jäämään ihmisten mieliin. Tuttuihin kasvoihin ja tuttuun nimeen on helpompi yhdistää asioita.

Julkisuudella on myös kääntöpuolensa, jonka kanssa en halua missään vaiheessa joutua tekemisiin. Nykypäivän iltapäivälehtijounalismi on monessa kohtaa mennyt yli sietokyvyn. Esimerkiksi johtavien poliitikkojen yksityiselämällä ei tunnu enää olevan minkäänlaista lainsuojaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s