Jännitystä lentopallokatsomossa

Tämään pääsin pitkän kesätauon jälkeen lentopallokatsomoon. Someron ylpeys, lentopallon naisten SM-liigassa pelaava Sopa, kohtasi kotisalissaan Suomen Cupin ensimmäisessä puolivälieräottelussa rakkaan vihollisensa, LP Viestin Salosta. Ennakkosuosikin paineet olivat harjoitusotteluiden perusteella Salolaisilla. Taisivat salolaiset tullakin Somerolle hieman takkiauki mentaliteetilla. Ensimmäisen erän nimittäin vei nimiinsä kotijoukkue. Ottelu oli hyvin tasainen ja eriä voitettiin vuorotahtiin. Voittaja selvisi vasta viidennen erän jatkopalloissa. Valitettavasti voitto lipsahti tällä kertaa salolaisille. Ottelu oli kuitenkin jännittävä ja siten myös katsojat saivat vastinetta pääsylippuun sijoittamilleen euroille. Mitään huippulentopalloa tässä vaiheessa kautta ei tosin ollut tarjolla. Virheitä tehtiin puolin ja toisin, eikä pelaaminen selvästikään ollut vielä aivan sitä, mitä sen liigatasolla pitäisi olla.

Cup-pelit jatkuvat lähes parin viikon päästä, torstaina 16.9. Salossa pelattavalla toisella ottelulla. Siellä Somerolaisten pitäisi sitten ottaa vieraskentällä vähintään 3-1 voitto jatkaakseen suoraan välieriin. Helppoa se ei Salohallissa varmastikaan tule olemaan, mutta uskoa ei tässä vaiheessa saa menettää. Vielä 3-2 voittokin antaa mahdollisuuden jatkopaikkaan, joskin 15 pisteeseen pelattavan lisäerän voitolla.

On hienoa, että Somerolla pelataan lentopalloa liigatasolla. Se on erittäin tärkeä tekijä kaupungin tunnettuuden kannalta. Näkyväthän liigaottelujen tulokset valtakunnan mediassa ja sen lisäksi kaikki alue- ja paikallislehdet kirjoittavat liigalentopallosta siellä missä sitä pelataan. Someron kaupunki on ymmärtänyt liigalentopallon tuoman mediajulkisuuden arvon ja tukenut jo usean vuoden ajan Somerolaista huippulentopalloilua.

Näkyvyyden lisäksi tämän tason urheilu on hyvä esimerkki lapsille ja nuorille. Somerolla onkin juniorilentopallotoiminta korkealla tasolla. Vuosittain sekä Sopassa pelaavat tyttöjuniorit, että Voimassa pelaavat poikajuniorit ovat mukana aina  SM-tasolla saakka. Myös maailman suurimmasta juniorilentopalloturnauksesta, Power Cupista, Somerolaisjoukkueilla on useita hyviä sijoituksia ja jopa mitallisijoja. Aina silloin tällöin joku somerolaisjuniorikin on löytänyt pelipaikan  liigatasolta. Sopan joukkueeseen kuuluu tälläkin hetkellä pari omaa juniori-ikäistä pelaajaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s