Terveen elämän eväitä

Someron kansalaisopiston kuluvan syksyn mielenkiintoinen Terveen elämän eväitä -luentosarja käynnistyi viime tiistaina. Ensimmäisellä luennolla HYKS:in geriatrian professori, HUS:in sisätautien ylilääkäri Reijo Tilvis luennoi otsikolla Asenteet ja odotukset – mitä vaikutuksia terveyteen? Paikalla oli yli 80 kuulijaa, joten luentosarjalle on selvä tilaus.

Someron kaupungin terveyden edistämisen strategian mukaan kansalaisopisto voi edistää vanhusten terveyttä vanhuksille kohdennetulla terveyskurssitarjonnalla. Myös opetusministeriö on linjannut kansalaisopistojen yhdeksi painopistealueeksi terveyttä edistävät opinnot.

Someron kansalaisopisto on vastannut haasteeseen ja suunnitellut Terveen elämän eväitä -luentosarjan yhdessä paikallisten potilasyhdistysten ja Someron terveyskeskuksen kanssa. Kaikille avoimilla ja maksuttomilla luennoilla omasta terveydestään kiinnostuneet ihmiset voivat asiantuntijaluentojen ja kurssituutorin alustusten pohjalta keskustella ja pohtia keinoja ja eväitä terveeseen elämään.

Someron kansalaisopisto on ennenkin tehnyt yhteistyötä paikallisten yhdistysten kanssa, mutta tässä projektissa on mukana suunnittelussa ja toteutuksessa ensimmäistä kertaa useita eri tahoja. Yhteistyössä on voimaa ja siitä on kaikille osapuolille hyötyä. Yhdistykset saavat näkyvyyttä kansalaisopiston kattavan viestinnän ja markkinoinnin kautta ja kansalaisopisto saa asiantuntija-apua luennoitsijoiden rekrytoinnissa. Olisi toivottavaa, että tällainen verkostoituminen ja yhdessä tekeminen voisi tulevaisuudessa lisääntyä. Toivonkin, että yhdistykset ottaisivat rohkeasti yhteyttä  ideoineen. Mietitään yhdessä sopivatko ideat yhdessä toteutettaviksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s